Burn-Out

De pandemie haalt je soms uit je authentieke kr8!
Uit onderzoek blijkt dat voor ongeveer een derde van de volwassenen hun werk of carrière een belangrijke, chronische bron van stress veroorzaakt. Het is dus ook niet echt verrassend dat de pandemie het percentage van burn-out gevallen alleen maar heeft doen toenemen.
Meer en meer mensen vinden hun weg naar persoonlijke ondersteuning of een vorm van therapie zoals mindfulness om dit toenemende probleem op te vangen. Deze ondersteuning is belangrijk, want als je er niets aan doet, kan burn-out een gevolg zijn en zelfs overgaan in klinische angst of andere geestelijke gezondheidsproblemen. Het aanleren van mindfulness technieken en vaardigheden om je werk en privé leven beter beheersbaar te maken, geven je de handvaten om efficiënter te leren communiceren en duidelijker voor jezelf op te komen.
Wat kan een mindfulness training voor jou betekenen op werkvlak?
Je kan je werkcapaciteit beter leren begrenzen.
Als je veel worstelt met het stellen van bewuste grenzen voor je werk, zoal het “moeten” opnemen van elk telefoontje, het beantwoorden van elke e-mail, zo snel als je kan, zelfs op vrije dagen, waardoor iedereen de indruk krijgt dat je altijd bereikbaar bent?
Dan kan je hier dankzij mindfulness bewuster mee leren omgaan, en jezelf leren toestaan dat het oké is om af en toe je grenzen af te bakenen, dat het oké is dat jij ook even tijd voor jezelf mag nemen, dat het oké is om even los te laten…
Communiceer je grenzen aan collega’s met wie je werkt, zodat ze weten wanneer je even wat ruimte voor jezelf nodig hebt. Als je hier bewuster mee omgaat, dan kan je workflow verbeteren en zelfs voor meer energie zorgen, zonder het gevoel te hebben dat je op de een of andere manier faalt of iets te kort schiet.
Gebruik je vakantiedagen echt als vakantie.
Vakantiedagen echt benutten als een vakantie is heel versterkend en gunstig voor je mentale gezondheid. Bewuste tijd (helemaal) weg van het werk geeft je de mogelijkheid om te decompresseren, tijd om contact te maken met je familie, tijd om je lichaam en geest te laten rusten, tijd om verschillende landen en culturen te ontdekken... Gebruik je ziektedagen als echte en pure 'wellnessdagen'.