top of page

Echte aandacht voor het huidige moment is zo moeilijk...

Eerder in deze blog schreef ik de uitdaging neer om 's morgens mindful een kop koffie of thee te drinken, en nu vraag ik me wel af hoe dat is gegaan? Vergeten? Geen tijd voor gehad? Ahum, herkenbaar, en tegelijkertijd ook wel zeer interessant...


Zo moeilijk kan dat toch niet zijn om met aandacht te genieten van een lekkere kop koffie voor een paar minuten? Maar helaas kunnen we bij deze dus vaststellen dat onze automatische piloot vaak sterker is dan onszelf, we schieten in onze gedachten en dat sleurt ons al heel vroeg op de dag mee in de drukte van wat komen zal. We zijn in ons hoofd al ver weg van onze warme stoel waar we net nog probeerde te ontwaken, fysiek zitten we daar nog wel, maar ons hoofd is al niet meer bij dat pure moment van Me-Time.

We willen misschien helemaal niet in die automaat schieten en juist wat meer rust in ons hoofd en genieten van de kleine momentjes die aanwezig zijn, maar wat kunnen we daar dan aan doen? Is dat zelfs wel mogelijk, het gaat namelijk zo vanzelf en onbewust?


En daar hebben we het dan! Onbewust...de automatische piloot neemt over! We kunnen onszelf wel degelijk conditioneren om meer bewuster in de ervaring van het huidige moment te staan. Waardoor we kunnen vertragen in de maalstroom van het leven, onszelf meer kunnen voelen en meten hoe het echt met ons gaat. Meer kunnen genieten van dat wat er al aanwezig is, de kleine dingen echt ruiken, proeven, horen en voelen, en onszelf daardoor ook echt gelukkiger voelen.


Door mindfulness te beoefenen en dagdagelijks te integreren in ons drukke bestaan, leren we vertragen en bewuster met onze eigen tijd om te gaan. We leren gedachten herkennen die ons van onze eigenheid en het huidige moment wegtrekken, we leren meer te aanvaarden wat er aanwezig is en daardoor meer te genieten in het hier en nu, zoals van die heerlijke kop koffie of thee in de ochtend...het kan zo veel zaliger smaken!


Iedere nieuwe dag biedt telkens een nieuw moment om het nog eens te proberen, opnieuw en opnieuw...ga de uitdaging aan en schenk jezelf wat meer Me-Time ♥♥♥


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page