top of page

Mindful communiceren op het werk.

Goedemorgen nieuwe maandag!


Vandaag is weer de start van een nieuwe werkweek, en deze week is mijn intentie om "mindful communiceren" voorop te stellen.

Wat wil dat precies zeggen?

Wel, je hebt de vlotte praters, soms wel de praters die zichzelf heel graag bezig horen, en je hebt de meer ingetogen praters, zij die het hoogstnodige zeggen en zelfs de tijd nemen om een ander ook even aan het woord te laten. Je hebt ook de onderbrekers die impulsief en blitsend hun zegje doen waarbij je je soms afvraagt of ze wel goed aan het luisteren zijn...Herken je dit?

Ik herken het in ieder geval wel en het kan een mooie uitdaging zijn om eens te observeren waar ik mezelf kan plaatsen.


Mijn intenties:

  • Ik neem mezelf voor om deze week verschillende vormen van communicatie wat meer ruimte te geven en met vriendelijkheid te observeren.

  • In plaats van impulsief mijn woorden uit te spreken, zal ik voor heel even mijn lippen gesloten houden en pauzeren waarmee ik een stapje terug neem in het gesprek.

  • Ik zal mijn aandacht voor heel even richten op mij ademhaling en dan aandachtig, open en uitnodigend de ander laten praten.

  • Ik zal mindful luisteren en me openstellen met een zachte glimlach op mijn gezicht.

  • Ik zal de ander laten voelen dat wat hij/zij zegt ook belangrijk is.

  • Ik zal proberen te voelen wat de woorden van mijn collega met me doen.

  • Als ik dan wil antwoorden, zal dat met zachte en bewuste stem zijn.


Bij deze daag ik jullie uit om ook eens op zoek te gaan waar je jezelf kan plaatsen tijdens een gesprekje op het werk? Als je dit kan vaststellen, laat het dan een uitnodiging zijn om het ook eens anders te doen...gewoon voor de nieuwsgierigheid eens kijken wat het met je doet. Wat zal het met de ander doen?

Interessante uitdaging...niet ;-)

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Burn-Out

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page