top of page

Mindful me-time-pauzeren tijdens een werkdag.

Ee nieuwe werkweek is weer van start gegaan en morgen zijn we alweer halverwege, wat gaat de tijd snel en misschien voor sommigen ook weer net niet zoals gewenst als het over werken gaat.
De zon schijnt prachtig vandaag terwijl ze hand in hand met de prille herfst zachtjes haar intrede doet door de dagtemperatuur gevoelig een standje lager te draaien en 's nachts misschien zelfs al de verwarming te doen aanslaan. De opkomende herfst brengt prachtige beelden met zich mee, herfsttinten en een veranderende lichtinval kleuren het landschap in één van haar mooiste kostuums!

Soms lopen we aan deze unieke veranderingen te snel voorbij door dag in dag uit ons hoofd te diep in het werk te verzuipen en is het alweer winter voor we nog maar de kans krijgen om het te beseffen. We kunnen er natuurlijk ook voorkiezen om af en toe wat te vertragen, zelfs op een werkdag zoals deze. Hierbij een paar tips:

v Neem voldoende pauzes en gebruik ze echt waarvoor ze dienen!

v Om de 25 minuten van je stoel opstaan en even 5 minuten bewegen, brengt je focus nadien weer verfrissend terug op je werk.

- Loop even rond, beweeg je armen, schouders, nek en alles waar spanning in kan zitten.

v Schenk jezelf een middagpauze van minstens 30 minuten.

- Eet en drink met volle aandacht en proef echt wat er allemaal naar binnen gaat van smaken en structuur. Kijk af en toe eens naar buiten en geniet van wat je mogelijks allemaal ziet.

- Ga dan eventueel even een frisse neus halen buiten en kijk bewust om je heen.

- Kijk naar de kleuren, voel de verfrissende lucht en de zon of regen, luister naar geluiden hard en zacht, ver of dichtbij, en wie weet ruik je de omgeving als je even je ogen sluit.

- Adem rustig een paar keer in – en – uit, bewust en met liefdevolle aandacht.

- Neem even je tijd en geniet bewust van het moment dat aanwezig is voor jou alleen, en schenk jezelf een mooie en subtiele glimlach op je gezicht.

v Neem deze innerlijk rust met je mee als je terug naar je bureau trekt, misschien hou je het nog wel even wat langer vast.Zet desnoods een klokje om je verdiende me-time-pauze te nemen om de 25 minuten 😊26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Burn-Out

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page