top of page

moonbird

De eerste draagbare tool voor gepersonaliseerde ademhalingsoefeningen.

We ademen al ons hele leven. Je zou denken dat we er experts in zijn geworden.
Toch is het tegendeel waar. Tegenwoordig is onze adem nog steeds een van de meest onderontwikkelde en onderbenutte instrumenten die we allemaal bezitten.

Het verhaal achter Moonbird

Ademen zuigt vitale zuurstof aan, de energie voor ons systeem.
Als we inconsequent, snel of oppervlakkig ademen, wordt ons emotionele, fysieke en mentale welzijn beïnvloed. Je kan je daardoor rusteloos voelen en angstig, slaapproblemen en stress ervaren door de activering van de stressreactie in uw lichaam.
Onderzoek toont het vitale belang aan van langzaam leren ademen. Langzaam ademen heeft een positieve invloed op ons autonome zenuwstelsel: de interactie tussen de hart- en ademhalingsmechanismen activeert de ontspanningsreactie van het lichaam.

Moonbird schenkt je de tools om de kracht van langzame ademhaling te (her)ontdekken.


Het is het eerste draagbare apparaat dat je ademhaling intuïtief begeleidt en tegelijkertijd biofeedback geeft.

Het apparaat zet uit en trekt samen in uw hand, waardoor je een tempo krijgt dat overeenkomt met je ademhaling. Biofeedback is het inzicht dat gebruikers krijgen over hun biosignalen. Zo ben je bewuster en krijg je een beter inzicht in de impact die ademen op je lichaam heeft. Ademhaling begeleiden via aanraking is een krachtig zintuig om ontspanning te activeren, vooral in combinatie met biofeedback.

Moonbird helpt je lichaam en geest te verbinden, stress te verminderen en sneller in slaap te vallen.
Gewoon door te ademen....

Waarom wil ik al mindfulness coach moonbird in "the picture" zetten?

Omdat ik uit ervaring tijdens de trainingen heb gemerkt dat de belangrijke basis van een eenvoudige ademhaling niet vooriedereen zo eenvoudig blijkt te zijn. En toch is onze ademhaling het ankerpunt om terug te keren naar meer innerlijke rust en om stressmomenten beter de baas te kunnen. Er bestaan vele apps en oefeningen om de ademhaling te volgen, maar dankzij moonbird kan dit "fysieke" voorwerp dat mooi in de hand ligt letterlijk meer hou vast bieden. Het is overal mee naartoe te nemen en snel te gebruiken om de ademhaling op korte tijd weer ondercontrole te krijgen.

Meer over moonbird

bottom of page