top of page

Leven met corona in ons hoofd...

Het zijn moeilijke en vooral ook vreemde tijden. Ondertussen zijn we al bijna 2 jaar verder en nog steeds heeft corona ons in zijn greep. Wie afgelopen zomer dacht dat het leven weer wat kon normaliseren, dat we terug dichter bij elkaar konden kruipen en onze glimlach en ons geluk weer in alle vrijheid konden delen, krijgt opnieuw een zware klap te verwerken.


Het "normale" wordt ons alweer afgenomen en op vele vlakken worden we opnieuw beperkt in onze noodzakelijke ontspanningsmomenten.


Zowel ouderen, volwassenen en kinderen voelen de onzekerheid en angst het leven weer binnensluipen, net zoals voorheen maar deze keer zijn we het allemaal al redelijk moe gestreden...al kunnen we nu eenmaal niet anders.


De druk en aanpassingen om opnieuw rekening te moeten houden met thuiswerk en thuisscholing door de vele klusterbesmettingen, het vraagt ons toch wel veel geduld en moed.


De verdeeldheid in gedachten bij de bevolking die enerzijds moedig blijven geloven dat we massaal moeten gaan vaccineren en anderzijds de anti vaxxers, die ook recht hebben op hun vrije meningsuiting, brengt soms een ongewenste slechte sfeer, spanning en gemoedstoestanden met zich mee.


Soms zakt de moed ons echt in de schoenen, of zijn we het strijden en de negatieve vibes over het corona gedoe alleemaal een beetje beu.


We kunnen we ons slecht in ons vel gaan voelen, negatieve gedachtes en sombere gevoelens kunnen ineens weer sterker opduiken. We worden prikkelbaarder en lopen vaak somber gestemd in het rond.


Hoe hou je daar nu toch een positieve mindset bij om door deze lange winterdagen te komen? Hoe geven we onze dagen een positieve richting, waardoor we deze negatieve gevoelens kunnen doorbreken en de angst en stress die het met zich meeneemt verminderen?